Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Χώρα τουρλού, μυαλά ραδικιού (feat. Τζων Κένεντυ)

  Χαμός! Τρέλα! Παράνοια! Παροξυσμός! Και λίγα λέω βασικά! Περίοδος εκλογών βλέπετε... Και διάβασα και ένα καλό από το Αμερικανάκι σήμερα.
 Τον Τζων τον Κένεντυ ντε. "Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου..." είχε πει όταν ζούσε και μεσουρανούσε.
 Σιγά ρε Τζων! Κόψε κάτι. Κόψε κάτι αγορίνα μου γιατί για να τα λες αυτά δεν ξέρεις εμάς τους Έλληνες από την "καλή" μου φαίνεται! Εμείς εδώ ανεβάζουμε και κατεβάζουμε ποσοστά και κυβερνήσεις, κόμματα και... απο-κόμματα (βλέπε Χρυσή Αυγή) στο πιτς φιτίλι!

 Έτσι είναι Τζων και δε σηκώνω κουβέντα!  Δεν υπάρχει για μας αυτό το "τι μπορείς να κάνεις εσύ για την χώρα σου". Εμείς εδώ δεν ψηφίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο.  Ψηφίζουμε για μια πρόσληψη στο Δημόσιο (και σε offshore εταιρία αμά λάχει), για 15 λεπτά δημοσιότητας, για μια καρέκλα, για μια μετάθεση  που λέει ο λόγος βρε αδερφέ!

  Τι? Δεν άκουσα καλά... Και τι γίνεται αν δεν έχουμε τα απαραίτητα προσόντα? Πλάκα κάνεις? Υπάρχει πιό απαραίτητο προσόν από το ποιο κόμμα ψηφίζεις? Οχι. Εδώ είναι Ελλάδιστάν φίλτατε Τζων.  
 Εμείς, για να στο πω χύμα, δίνουμε την ψήφο μας κατά το... ρουσφετούν (συνώνυμο του δοκούν)! Εμείς δεν είμαστε Αμερικανάκια! Γκέγκε?

  Άμα θέλει ο τάδε βουλευτής, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός σύμβουλος να τον ψηφίσουμε πρέπει να μας υποσχεθεί κάτι... Και τώρα που είπα δημοτικός σύμβουλος. Εμείς Τζων, έχουμε τους περισσότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους παγκοσμίως... Ναι και εκεί είμαστε πρώτοι.

  Τι νόμιζες? Μόνο στο έλλειμα, στο χρέος, στην παχυσαρκία, στην ανεργία και σε λοιπά αδιάφορα και ολίγον τι (όσο πατάει ο ελέφαντας) αρνητικά έχουμε την πρωτιά???

 Και να σου πω και κάτι? Ναι, είμαστε ικανοί να γίνουμε, αν όχι και τα 10 εκατομμύρια, τουλάχιστα τα 9.999.999 δημοτικοί σύμβουλοι.

 Γιατί και γνώσεις έχουμε και τον τόπο μας αγαπάμε  (για να καταλάβεις αυτό που σου λέω δες την αύξηση του ποσοστού της Χρυσης Αυγής) και πιό όμορφοι και ερωτικοί από σας είμαστε...
 Οπότε? Τι Πλανητάρχες και αηδίες! Και μεις έχουμε Πλανητάρχη! Τον Τάσο Μπουγά. Δεν το φωνάζουμε όπως εσείς όμως...
 Γι'αυτό σου λέω Τζων! Κάτσε εκεί που κάθεσαι και βλεφάριασε για να καταλάβεις τι θα πει όραμα και ελπίδα. Τσέκαρε να δεις τι θα πει κράτος δικαίου. Ρίξε μια ματιά στους δρόμους της Αθήνας και της επαρχίας! 
 Και μη μου πεις για την ανεργία γιατί τώρα που μιλάμε Τζων, τρέχουμε με το πιό γρήγορο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μη σου πω και σε ολόκληρο το πλανητικό σύστημα!

 Γιά σκέψου και το άλλο. Έχουμε τους νέους μας και καααθονται που έλεγε και ο Φωτόπουλος! Όχι γιατί δεν έχουμε θέσεις εργασίας, αλλά γιατί δουλεύουμε μια πρωτοποριακή μέθοδο που σκοπό και στόχο έχει την ξεκούραση, για ένα μικρό διάστημα 3, 4, 5, 6, 7 και βάλε ετών, της νεολαίας της χώρας μας, για να μπορέσει να μπει στην παραγωγική διαδικασία στην κατάλληλη ηλικια! Τι νόμιζες? Όλα τα έχουμε προβλέψει...


 Δηλαδή τι άλλο θες να σου πω? Για τα μεγάλα έργα? Για το free wi-fi που θα έχουμε σε λίγο καιρό στην πατρίδας μας? Για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που ανοίγονται μπροστά μας? Για τις ολοένα και περισσότερες παροχές σε ηλικιωμένους, απόρους, πολυτέκνους κλπ κλπ?
  Για τους μισθούς που είναι χαμηλοί για να συνηθίσουμε στα λίγα, μιας και πάντα είμασταν ολιγαρκείς? Για το τέλειο σύστημα υγείας που έχουμε χάρη στον μέγιστο Άδωνι της καρδίας μας?
 Ουφ... Δεν βλέπω να καταλαβαινόμαστε Τζων. Γι΄άυτό λοιπόν θα σε αφήσω με ένα σύνθημα που αντιπροσωπεύει περίπου 180 χιλιάδες Έλληνες! Αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή! Κατάλαβες τώρα Τζων...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Page translation