Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Σκέφτομαι και γράφω... (Διάστημα)

Το Διάστημα είναι ένας τεράστιος Γαλαξίας, όπου υπάρχουν άστρα και πλανήτες. Ένας από αυτούς είναι και η Γη. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλά πράγματα που έχουν σχέση με το διάστημα όπως :
Ένας Δορυφόρος που ανιχνεύει ακτίνες Χ από μαύρες τρύπες, ο οποίος είναι μια χρήσιμη κατασκευή μιας και όχι μόνο ανιχνεύει τις ακτίνες, αλλά ταυτόχρονα απορροφάει αέρια από κοντινά άστρα.Το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου είναι ένας ακανόνιστος Γαλαξίας και είναι κοντινός γείτονας του δικού μας.
Η Σεληνάκατος του Απόλλων μεταφέρει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης και τους πηγαίνει στο όχημα διακυβέρνησης που είναι έτοιμο για το ταξίδι... 
 Όλα αυτά και πολλά άλλα ανακαλύφθηκαν και εφευρέθηκαν όταν ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι... Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη ήταν ο Αμερικάνος Νιλ Άρμστρονγκ το 1969, μαζί με τον βοηθό του Έντουιν Όλντριν, ο οποίος τον βοήθησε να κάνει πολύτιμα επιστημονικά πειράματα. Πολλοί όμως λένε ότι αυτοί που φτάσανε πρώτοι είναι οι Ρώσοι και όχι οι Αμερικάνοι. Αυτό γιατί όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ έβαλε τη σημαία της Αμερικής στη Σελήνη, η σημαία κουνιόταν και όπως.. όλοι ξέρουμε στη Σελήνη δεν υπάρχει αέρας... Γιαυτό πολλοί πιστεύουν ότοι αυτοί που έφτασαν πρώτοι στη Σελήνη είναι οι Ρώσοι...

Κείμενο: Δημήτρης
Ε’ Δημοτικού

* Το κείμενο είναι του δεκάχρονου αδερφού μου Δημήτρη.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίος ο Δημήτρης. Τελικά έχουν δίκιο που λένε ότι από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Να του πεις να συνεχίσει έτσι, να γράφει αυτό που πραγματικά σκέφτεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Page translation